Pukli ma is fideszes

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Pukli István nem szeretne baloldali fordulatot az országban. A fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék mozgalom vezetője a Magyar Időknek adott interjút.


Nem célunk az Orbán-rezsim eltakarítása, csupán azt szeretnénk, hogy vegyék észre és javítsák ki az oktatási rendszerben elkövetett hibákat – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Pukli István.

A Tanítanék Mozgalom vezetője szerint ugyan történtek előrelépések az utóbbi időben, azonban ez még nem elég, ők rendszerszintű változásokat akarnak. Beszélt arról, hogy szándékosan távol tartják magukat a politikusoktól.


Az a párt, amelynek hittem, nem konzervatív értékrendet képvisel, csak a politikai és a gazdasági érdek vezérli, és elrontotta az oktatási rendszert – mondta Pukli.
Létezik párthűség, és létezik elvhűség.

A tanítanék mozgalomban vezető szerepet játszó igazgató azt is mondta: "Egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen."


Ezek az emberek mind leszerepeltek.

"Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is."


Pukli az interjúban megpróbálja megmagyarázni azokat a korábbi megnyilvánulásait, amelyek egyértelműen a rezsim megváltoztatásáról, és nem a megjavításáról szóltak. A „Nincsen hatalmuk felettünk!” üzenetről azt hangsúlyozta például, hogy az egy idézet, azt pedig, hogy a kormányfőt és az államfőt bocsánatkérésre szólította föl, az interjú szerint a sajtó fújta föl.