Politikai boszorkányüldözés zajlik a kormányszóvivő szerint

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Meg akarják törni a magyar kormányzati álláspontot, amely mereven elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust, azt, hogy bevándorlóországgá váljon – mondta Kovács Zoltán.


A Soros-birodalom jelentésének nevezte a Sargentini-jelentést a kormányszóvivő. Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában (LIBE) csütörtökön ismertették a Magyarországról szóló – súlyos bírálatokat tartalmazó – jelentéstervezetet, amelynek jelentéstevője Judith Sargentini zöldpárti képviselő. Kovács Zoltán szerint most ismét megpróbálják azt, ami az országgyűlési választáson nem sikerült: megtörni azt a magyar kormányzati álláspontot, amely mereven elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust, azt, hogy bevándorlóországgá váljon.

A Sargentini-jelentés készítői ezer szállal kapcsolódnak a Soros-birodalomhoz, és az elmúlt nyolc évben már számtalanszor megpróbálták befeketíteni Magyarországot – mondta Kovács. Szerinte Sargentini nem is tagadta, hogy nem jogi, hanem politikai eljárásról van szó.

A szóvivő szerint politikai boszorkányüldözés zajlik, és kifogásolta, hogy a kormányt meg sem hívták a bizottsági ülésre. Amikor pedig Szijjártó Péter külügyminiszter kérte, hogy részt vehessen az értekezleten, megtagadták tőle a lehetőséget.

A kormány minden eszközzel igyekszik megakadályozni a jelentés sikerét, a felhatalmazása pedig az országgyűlési választáson tovább erősödött – mondta Kovács.

Arról, hogy a Figyelő listázta azokat, akik a hetilap szerint Soros Györgynek és szervezeteinek dolgoznak, Kovács azt mondta: a kormánynak nincs dolga azzal, hogy a sajtó miként foglalkozik politikai kérdésekkel.

Arról, hogy nem Magyarországon, hanem világszerte dolgoznak kétezren Soros alapítványában, Kovács azt mondta: nincs félreértés, egyértelmű a helyzet, nem Orbán Viktor miniszterelnök beszélt ezekről az emberekről, hanem egy Soros-szervezet volt vezetője, aki teljesen nyilvánvalóvá tette, milyen számokról van szó. A felvételen egyértelműen arról beszél, hogy csak Magyarországon legalább 2000 ember dolgozik Sorosnak – mondta Kovács.