Pénteken este kapott elrettentő levelet a tanár

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A minisztérium levélben hívta fel az iskolaigazgatók figyelmét, hogy hétfő egy szokványos tanítási nap. A szaktárca ezt azért láthatta szükségesnek, mert a Nem leszek suliban kezdeményezés Facebook-oldalán már 29 ezren jelezték, hogy részt vesznek az akcióban.


A Kettős Mérce blog közölte azt a levelet, amelyet a köznevelésért felelős helyettes államtitkár írt alá. Sipos Imre közölte, hogy február 29-én éppen olyan tanítási nap lesz, mint máskor, az órákat meg kell tartani, és nem lehet rendkívüli szünetet elrendelni.


Szülők és tanárok egy csoportja ugyanis akciót indított a Facebookon Nem leszek suliban címmel, hogy így tiltakozzanak az oktatási rendszer túlzott központosítása ellen, és követeljék a jobb minőségű oktatást.

A Kettős Mérce tudósítása szerint az egyik igazgató például még péntek este továbbküldte a levelet a tanároknak, további tudnivalókkal. Arra is felhívta a figyelmet: ha előfordul, hogy néhány gyerek nem megy iskolába, az osztályfőnökök dolga lesz, hogy ezt lepapírozzák.

Az akció ellen ugyanakkor többen is felszólaltak, mondván, hogy azzal a gyermekeket belerángatják a politikai csatározásokba, sőt meg is osztják őket. Az oktatási jogok biztosa viszont a listázásoktól tart.