Peaches Geldof halálához a heroinnak is köze lehetett

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga / MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

-

A toxikológiai jelentést most hozták nyilvánosságra. Ez a második vizsgálat, elsőre nem tudták megállapítani a halál okát.


A jelentés szerint a 25 éves Peaches Geldof nem sokkal a halála előtt akkora mennyiségben fogyaszthatott kábítószert, hogy annak szerepe lehetett a halálában.

Az első halottkémi vizsgálat nem tudta egyértelműen megállapítani a halál okát, ezért rendeltek el teljes körű toxikológiai vizsgálatot.

A modellként, újságíróként és televíziós műsorvezetőként ismertté vált kétgyermekes Peaches Geldof otthonában, a délkelet-angliai Kentben hunyt el; holttestét április 7-én találták meg. Peches édesanyja, Paula Yates tévés személyiség 15 évvel ezelőtt szintén herointúladagolásban halt meg. Bob Geldof rockzenész többször is beszélt arról, attól fél, hogy lányai is kábítószerhez nyúlnak.

A Sun című brit bulvárlap öt évvel ezelőtt már írt arról, hogy Peaches Geldof kis híján belehalt a kábítószer-túladagolásba. A lap közzétett egy videót is, amelyen látszik, hogy Peaches Geldof pénzt ad át egy drogkereskedőnek. A lányt annak idején kikérdezte a rendőrség is az ügyben, de nem emeltek vádat ellene.