Páva Zsolt nem lesz az év polgármestere

Forrás: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

A pécsi polgármester visszalépett, mert állítólag helyi önkormányzati cégek arra buzdították munkatársaikat, hogy szavazzanak Páva Zsoltra, ha lehet, akkor többször is.


A Pécsistop.hu közölt egy olyan levelet, amelyben egy pécsi önkormányzati vagy ahhoz kötődő cég a dolgozóit arra buzdítja, hogy egy honlapon szavazzanak Páva Zsoltra, hogy ő legyen az év polgármestere. Az alpolgármester és a jegyző „szabadon választható.”


Kedves Munkatársaink!
Vezetőségi kéréssel fordulunk Hozzátok: legyetek szíves SZAVAZZATOK!
A www.szferaeuropa.hu weboldalon kellene szavaznotok az Év Polgármesterére, Dr. Páva Zsoltra, az ő nevének beírásával. Az alatta lévő sorokban lehet még szavazni (szintén névbeírással) az Év Alpolgármesterére és az Év jegyzőjére is, ezek már opcionálisak.

Páva Zsolt pécsi polgármestert meglepte a levél, és bejelentette, visszalép a versengéstől, mert ha ez igaz, az méltatlanná teszi a versenyt. Megnéztük, a visszalépés bejelentése után nem sokkal még mindig lehetett Páva Zsoltra szavazni.


Pávát nem először hozták kínos helyzetbe

4 éve például a Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mert úgy vélte,
a fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot.

„Semmi kifogásom nincs a Fölszállott a páva című népdalra írt variációkkal szemben, mint ahogyan az állatkertben sétálva sem veszem magamra, ha látok egy pávát” – reagált akkor ki a Blikknek Páva.