Össznépi szoptatás volt a McDonald's-ban

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A zuhogó eső dacára több mint száz szoptatós anyuka vonult a Nyugati téri McDonald's-hoz pénteken, hogy nyilvánosan megetesse a kisbabáját.


A flash mob előzménye az volt, hogy két nappal korábban a gyorsétterem biztonsági őre kitessékelt egy kismamát, amiért ott szoptatta meg a gyermekét. A Jól-lét Alapítvány erre válaszul szervezte az akciót, amely teljesen békésen lezajlott.


Pénteken délelőtt 11 órakor édesanyák és édesapák fejezték ki szolidaritásukat az érintettel. Az étterem megtelt szoptatós anyukákkal, és támogató apukákkal, valamint a sajtó képviselőivel.


Szabad szoptatást! Flashmob

Posted by Születésház Egyesület on 2015. május 22.

Az esemény után az alapítvány üdvözölte, hogy a McDonald’s felelős vállalatként a lehető leggyorsabban reagált annak az édesanyának a panaszára, aki két nappal ezelőtt nem tudta gyermekét megszoptatni egyik éttermükben.Az étteremhálózat képviselője közleményt adott ki, ami szerint éttermeikben minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs, és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt megtiltaná számukra.

A közlemény szerint „a McDonald’s családbarát étteremlánc, egyes éttermeinkben a pelenkázó helyiség és a játszóház mellett már cumisüveg melegítő is a kisgyermekes szülők rendelkezésére áll. Eddigi információink alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó kollégánk megfelelően nyújtott segítséget az édesanyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. Ismereteink szerint ugyan nem szólította fel távozásra a kisgyermekes édesanyát, de arra utaló megjegyzése, hogy a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeinkben, nem cégünk álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével. Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk és felvettük a kapcsolatot a kisgyermekes édesanyával."Az érintett édesanya egyébként az üggyel kapcsolatban megjelent híreket azzal pontosította, hogy a biztonsági őr valójában nem kizavarta őt az étteremből, hanem a távozásra önkéntesen került sor.