Orbán: Európa az európaiaké, megőrizzük a magyar Magyarországot

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A kormányfő szerint a népvándorlás most a legfontosabb kérdés a világban, bejelentette a Nemzeti Konzultáció végeredményét és erre hivatkozva megvédte Magyarország szigorát a bevándorlókkal szemben. Azt mondta, a mostani hullám csak a kezdet, Afrikából több száz millióan jöhetnek, a tét Európa, és a migráció összefügg a munkanélküliséggel, bűnözéssel, terrorizmussal.


10:26

Vége a beszédnek

Kósa András

Véget ért Orbán Viktor beszéde.


10:23

A nemzeti konzultáció eredménye...

Kósa András

Eddig több, mint egymillió kérdőívet küldtek vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban. A válaszadók harmada szerint a bevándorlás fontos ügy, háromnegyedük szerint összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között, négyötödük szerint megbukott Brüsszel politikája, és szintén négyötöde szerint a bevándorlóknak dolgozniuk kellene, a válaszadók 95 százaléka szerint a kormánynak inkább a családokat kellene támogatnia.


10:22

Harapófogóba kerültünk

Kósa András

Magyarország harapófogóba került,mert délről is nagy tömegű bevándorló érkezik hozzánk, miközben a nyugati államok is visszatoloncolják hozzánk saját illegális bevándorlóikat.


10:20

Orbán: a bevándorlók elveszik a munkát

Kósa András

A bevándorlók növelik a munkanélküliséget, ez olyan, mint az egyszeregy - mondta Orbán, majd kijelentette, ahol nagy tömegben élnek bevándorlók, ott a bűnözés is növekedik. Majd Svédországot említette, mint ahol kiemelkedően sok a nemi erőszak. A brit börtönökben egyre több a muzulmán elkövető, az olasz bűncselekmények negyedét bevándorlók követik el. Összességében tehát: a bevándorlás fenyegetést jelent Európára.


10:18

A problémák egyik oka a multikulturalizmus

Kósa András

Több ország fogadott be az elmúlt évtizedekben nagy tömegű, más kultúrájú embercsoportokat. Ennek következményeit nem kell minősítenünk, de ki kell mondani, hogy mi nem akarjuk ezt tenni. Ki kell mondani, hogy a terrorizmus térnyerése, és a nagy tömegű bevándorlás között összefüggés van, ezt is ki kell mondani, ezt az angolszász vezetők már kimondták, nekünk is ki kell.


10:17

A sikerekről

Kósa András

Magyarország visszafizette az IMF-hitelt, jövőre visszafizeti az EU hitelét is, csökkenti államadósságát, beindult a gazdasági növekedés, sikeresek a kormány intézkedései - mondta Orbán.


10:13

Erős EU-ban vagyunk érdekeltek

Kósa András

Magyarország sikeres, erős EU-ban érdekelt, de nem akar Európai Egyesült Államokat. Nem szabad Amerikát utánozni, mert mások vagyunk, nemzetállamokból áll az EU, ez más, mint az Egyesült Államok, ezért saját megoldást kell találni.


10:10

Az EU-nak csak elvei vannak

Kósa András

Brüsszel nem tudja megvédeni az európaiakat a bevándorlóktól, mert nincs szuverenitása, nincs határőrsége például, az európai szuverenitáshoz viszont a nemzetállami kereteket kell gyengíteni. Az EU sokáig jó megoldásokat kínált, pragmatikus, rugalmas volt, de mára valami elromlott. Európa valódi megoldások helyett ideológiává vált, azt nézi, hogy valami erősíti, vagy gyengíti-e saját eszmerendszerét. Minél sikeresebb egy nemzetállam, annál veszélyesebb Brüsszel ideológiai elképzeléseire.


10:08

A baloldal nem szereti a magyarokat, mert magyarok

Kósa András

A baloldal fel akarja számolni a nemzetállamokat, a magyar baloldal nem szereti a magyarokat, mert magyarok, ezért akarják a keblükre ölelni a bevándorlókat. Ha 2014-ben a baloldal alakíthatott volna kormányt, akkor egy-két év alatt nem ismernénk rá Magyarországra, olyanok lennénk, mint egy nagy menekülttábor.


10:06

Több száz millióan jöhetnek Afrikából

Kósa András

Európa léte, az európai életforma a tét, mert a következő években akár több száz milliónyi bevándorló is jöhet Afrikából, a fő kérdés az, megmarad-e minden, amit Európának tekintünk. Mi azt szeretnénk, hogy Európa az európaiaké maradna, és meg akarjuk őrizni a magyar Magyarországot. Ez közhely, de újra és újra le kell szögezni, mert vannak, akik másképp gondolják, például az Európai baloldal - mondta.


10:04

Orbán: az EU nagyszerű siker

Kósa András

Az Európai Unió összességében nagyszerű siker, békét, fejlődést hozott, bármilyen bajok is vannak most, 2008 óta, ezeket a sikereket nem írják felül. De vannak új jelenségek, mind például az újkori népvándorlás. Ma ebben sűrűsödik össze a világ.


10:02

Orbán: a jövő csak ezután történik meg

Kósa András

A jövő alaptulajdonsága, hogy nincsen kész, így nem is ismerhetjük, így a jövőről való gondolkodás nem távolba néző verseny, hanem a múlt megismerésének és a következtetések levonásának versenye.


09:59

Kósa András

Európa még fegyvertelen menekültektől sem tudja magát megvédeni, az USA lehallgatja a német kormányt, és „nem szakad le az ég", Európa közben csak barátságosan tárgyalgat, amerikai fegyvereket telepítenek Kelet-Európába, és a magyar kormánynak az okoz fejfájást, hogy erre igent mondjon-e. Kezdte a kormányfő.


09:58

Kósa András

Tavaly „zajos sikert" aratott az illiberális demokráciákról mondott víziója, így nagyon magas a mérce, nem talált ő sem olyat, ami ezzel versenyképes lenne - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, nem szabad túlzásba vinni a brazilos cseleket, mert az ember végül elbotlik saját lábában.


09:54

Szolidaritás Ukrajnával

Kósa András

Tőkés szerint szolidaritást kell vállalni Ukrajnával, és a többi kelet-európai állammal, így akár azzal is, hogy Románia egyesülni akar Moldáviával. Cserébe viszont elvárják, hogy Románia is tolerálja a magyar autonómiatörekvéseket.


09:50

„Orbán azért küzd..."

Kósa András

... hogy megakadályozza asszimilálhatatlan, idegen kultúrájú bevándorlók beözönlését, mondta Tőkés, aki szerint a magyarok az EU által kikövezett útból sem kérnek, hanem a „magyar úton akarnak járni", amit Orbán Viktor képvisel. A román útból sem kérnek a szó rossz értelmében, hanem az erdélyi románsággal együtt a saját, erdélyi útjukat akarják járni, a székelyek pedig a saját, székely útjukat akarják járni.


09:47

Politizáljon-e az egyház?

Kósa András

A református püspök szerint fel lehet tenni a kérdést ma, hogy politizáljon-e az egyház, a válasz pedig az, hogy pártpolitikát ne folytasson, de „őrállóként" ott kell lenni a magyar nemzet megmaradásának ügyénél, még ha sokan idegenkednek is a szimbolikus politizálástól. Mert az egyház erkölcsi iránymutatása nélkül az immoralitás, a gátlástalan balliberalizmus, a korrupció erősödik meg.


09:44

Tőkés: vesztésre állunk

Kósa András

Tőkés László szerint a migránsok áradatában, a Kárpát medencében ellenünk dolgozó erőkkel szemben a magyarok egyelőre „vesztésre állnak" a megmaradást tekintve, nagyon nagy küzdelemre van szükség a megmaradáshoz.


09:42

Tőkés Orbánt idézi a „menekültek inváziójáról"

Kósa András

Tőkés László egyelőre Orbán Viktor és Németh Zsolt korábbi beszédeit idézi, Orbántól azt, hogy Európát a menekültek inváziója fenyegeti, Németh Zsolttól pedig azt, hogy Magyarország vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.


09:41

Elkészült

Rovó Attila

Elkészült a beszéd.

Posted by Orbán Viktor on Friday, July 24, 2015

09:40

Tőkés: a románok ellenérdekeltek

Kósa András

Tőkés László azzal kezdte, hogy fájlalja, hogy a román kormány képviselői évek óta távol maradnak a rendezvénytől, azt mondta, a románok ellenérdekeltek a határon túli magyarok sikerében, rajtuk kívül pedig azokat a magyarokat is, akik „kizárják magukat a magyar-magyar párbeszédből", és ellenük szervezkednek. Majd köszöntötte Orbán Viktort.09:37

Világkarrier

Kósa András

Németh Zsolt szerint Orbán Viktor tavalyi beszéde az illiberális államról olyan világkarriert futott be, ami mindenhol ismertté tette Tusványos nevét. Kérdezni is lehet egyébként, írásban.Tőkés László beszél először.


09:34

Illusztris vendégek vannak

Kósa András

Németh Zsolt Semjén Zsoltot, Martonyi Jánost, a volt külügyminiszter feleségét, Rogán Antalt, és a határon túli magyar szervezetek vezetőit is köszöntötte


09:24

PM: Nem érdekel, amit mond

Rovó Attila

A PM bejelentette: nem reagál a beszédre, mert szerintük 1.: Orbán nem minden magyar nevében beszél, 2.: úgy akarja kioktatni Európát, hogy valójában minden lépését a hazai hatalma megtartásának rendeli alá, és 3.: egy hatásvadász provokátor, aki élvezné, ha róla és a beszédéről szólnának a következő hetek, és ennek érdekében semmilyen hazugságtól, aljasságtól vagy ostobaságtól nem riad vissza.


09:01

A DK előre lebohócozta Orbánt

Rovó Attila

"Elő a csörgősipkával, jön Tusnádfürdő!" címmel adott ki reggel egy közleményt a DK. Összefoglaljuk: Orbán nagyot akar majd mondani, de Európa csak kineveti őt.08:59

Rovó Attila

A kormányfő előszeretettel használja fel ezt az alkalmat arra, hogy Európa hanyatlásáról beszéljen. Ebben cikkben elolvashatja, miket mondott az elmúlt években.