Orbán Kötcsén elemzi a magyarság esélyeit

Fotó: MTI/MTVA / Varga György / MTI/MTVA / Varga György

-


Szombaton tartják Kötcsén a szokásos polgári pikniket, a zárt körű rendezvényen most is Orbán Viktor lesz a díszvendég – írja a Népszabadság.

A miniszterelnök a jobboldali értelmiségi holdudvar előtt valószínűleg ismét a magyarság XXI. századi esélyeit elemzi. A rendezvényt a Dobozy-kúria területén tartják.

A lap megemlíti, hogy a rendezvényen felszólal Lázár János is. A kancelláriaminiszter annak ellenére vállalta a fellépést, hogy az eseményen jelen lesz Tarlós István főpolgármester, illetve Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akikkel Lázár hűvös viszonyt ápol.

Úgy tűnik, az elmúlt hetek hallgatása után Orbán egyre inkább aktivizálja magát. A miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben találkozik Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével. A téma valószínűleg a bevándorlás lesz.

Brüsszeli útja után, pénteken találkoznak a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) kormányfői, hogy közös fellépésről egyeztessenek a migrációs krízis ügyében.