Orbán: a Soros-birodalom megtámad mindenkit, aki az útjában áll

-

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta Orbán Viktor a gödöllői Régió Plusz Televíziónak. A miniszterelnök szerint a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak.


Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy bevándorlóországgá alakítanak bennünket – mondta Orbán Viktor. Azt mondta, Brüsszel elképzelése egyre nyilvánvalóbb, a legújabb javaslat szerint legalább tízezer migránst kellene befogadni. A Soros-birodalom egész Európát bevándorlókontinenssé akarja alakítani, és megtámad mindenkit, aki az útjában áll, nemcsak Magyarországot, hanem Csehországot vagy Szlovákiát is – mondta a miniszterelnök, aki szerint a közép-európai bevándorlásellenes kormányok össztűz alatt állnak, és fognak állni a jövőben is. Vannak akik azt szeretnék, ha Magyarországot elárasztanák a migránsok, és átalakulna számos nyugat-európai nagyvároshoz hasonlóan.

"Én ezt nem kívánom Magyarország számára. A saját gyermekeimnek sem kívánom, (...) ahogy a gödöllői fiataloknak sem kívánom, hogy olyan világban kelljen élni, amelyet alapvetően a migránspolitika és a bevándorlás határoz meg" – mondta a miniszterelnök. Szerinte tudnia kell a magyaroknak, hogy ez nyílt és közvetlen veszély, és nem egyszerűen csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem van pénzügyi következménye is.

Szerinte Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el.

"Hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra, hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak" – mondta. Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsokra költjük a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van, mindent nem lehet megvalósítani – mondta Orbán.

Szerinte ezért azt a pénzt, amit egy rendbe tett gazdaság képes előállítani, inkább a magyarokra, a magyar fiatalokra, magyar nyugdíjasokra és magyar településekre kell költeni, és ne idegenből ide érkező migránsokra, bevándorlókra. Álljunk tehát ellent, védjük meg Magyarországot, legyen nemzeti kormányunk, amely kiáll az ország mellett – mondta Orbán, aki szerint ez a választás tétje.

A nyugat-európai országokban, különösen a nagyvárosokban, megnőtt a bűncselekmények száma, főleg a nők ellen elkövetetteké. "Nem látom be, miért kellene nekünk ilyen jövőt választani" – mondta a miniszterelnök, aki szerint Magyarország biztonságos.

Gödöllőről azt mondta, hogy a vitáktól függetlenül a kormány az önkormányzat felhalmozott, mintegy 8 milliárd forint adósságát levette a város válláról, és az elmúlt években 7-8 milliárd forint fejlesztés érkezett a térségbe. Gödöllőt fontosnak tartották eddig is és ez a jövőben is így lesz – mondta. Mindehhez kellett Vécsey László, a térség országgyűlési képviselőjének a munkája, akire a nehéz pillanatokban lehetett számítani. Az új gödöllői uszoda megépítése is a képviselő közreműködésének eredménye, a létesítmény kivitelezése a választások előtt elkezdődhet. A tervezett uszoda helyszíne mögött van állami földterület, ami lehetővé teszi a fejlesztés második ütemében egy jégcsarnok kivitelezését is – mondta Orbán.