Olvassa el a 25 évvel ezelőtt készült Orbán Viktor interjút!

Fotó: / Zagyi Tibor / / Zagyi Tibor

-

A Fidesz még nem volt párt, Orbán Viktor még Szolnokon lakott 1989 nyarán. A HVG Nagy Imre újratemetésének kapcsán készített interjút a legnépszerűbb politikusok listájára frissen felkerült mozgalmárral.


A magyar politikai élet "enfant terrible"-jének, azaz rosszcsontjának jellemezte a HVG portré rovata (mely akkor még nem az utolsó oldalon volt a lapban) Orbán Viktort a vele 1989 augusztus 26-án készült megjelent interjúban.    


Egyértelműen a június 16-i beszédemnek tulajdonítom, hogy a politikusok toplistájára feljutottam. Az emberek tekintélyes része úgy érezhette, hogy végre valaki nyilvánosan kimondta azt, amiről eddig csak a kocsmákban, szűkebb társaságban volt szokás beszélni.


- Miből él? - A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön mg a Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.


orbán-hvg


Egyéb érdekességek a HVG 25 éves számából

Egy 386-os 16 Mhz-es pc-t 354 ezer forintért hirdetett a Videograph computer nevű cég. A hátsó borítót a Postabank vette meg. Jugoszláviában éppen elszabadult az infláció. Az Inter Európa Bank 17 százalékos betéti kamatot ígért. A HVG 11,50-be került.