Olimpiák Éjszakája: így borul a budapesti közlekedés péntek éjjel

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Olimpiák Éjszakája lesz a Városligetben, de a közlekedés a város több részén is megváltozik. A 4-6-os pótlóbusz is máshol fog megállni.


Kerékpáros felvonulással, futóversenyekkel és városligeti programokkal rendezik meg az Olimpiák Éjszakáját. Hajnali 1 és 4 óra között a Reiner Frigyes Park és a Deák Ferenc tér között különbuszokat is indítanak azoknak, akik hazafelé mennének a rendezvényről.
A hagyományos közlekedés is több helyen változik este 6-tól reggel 6 óráig. A 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé a Stefánia útig menetrend szerint közlekedik, onnantól pedig a 72-es trolibusz vonalát követi egészen az Állatkertig. 22:50-től aztán a Puskás Ferenc Stadion felé is változik az útvonal: a Dráva utca, a Dózsa György út és a Hősök tere lezárása miatt a Ferdinánd hídon és az Izabella utcán keresztül közlekednek a trolik.
A 4-6-os pótlóbuszok este 10-től a Boráros tér és a Mester utca megállókban nem a szokott helyen fognak megállni. Pest felé a 923-as busz megállóiban, Buda felé pedig a villamosmegállóban.
A futóverseny egy éjszakai járatot is érint: 0:15-től 2:30-ig a 979-es busz a Stefánia út-Dózsa György-út-Andrássy út útvonalon megy Csepel felé. Az éjszaki járat a Stefánia út, a Zichy Géza utca és az Ötvenhatosok tere megállót nem érinti.