Okostelefont ad ajándékba felnőtt lakóinak Siófok

Fotó: Getty Images/iStockphoto / damedeeso

-

Október 1-jétől okostelefon jár a Siófok Kártya mellé, ha az igénylő helyi lakos, és betöltötte 18. életévét - írja a Siófoki Hírek.


Telefont egy alkalommal biztosít az önkormányzat a Siófok Kártyát újonnan kiváltó vagy a lejárt kártyát megújító ügyfeleknek akkor, ha a kártyaigényléskor vagy -hosszabbításkor megadják e-mail címüket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a város közérdekű információkat juttasson el hozzájuk" - írja a Siófoki Hírek, bár ezzel kapcsolatos információk az önkormányzat, illetve a Siófok Kártya honlapján nem találhatók, noha a kártyáról szóló rendelet ezt előírja.

Az akció október 1-jén, az önkormányzati választások előtt indul, és része annak az „intelligens város programnak", amelyet 2012-ben fogadott el az önkormányzat, és amelynek keretében nyílt wifihálózatot építenek Siófokon. Arra vonatkozó információt, hogy milyen típusú okostelefont adna ajándékba az önkormányzat, nem találtunk. Erről Balázs Árpád (Fidesz-KDNP) polgármester és polgármesterjelölt sem szól Facebook-profilján.

Azt viszont jelezte, hogy egy olyan telefonos alkalmazást is tesztelni fog az önkormányzat, amely segélykérésre vagy akár közbiztonsági jelzésre is használható.