Nyolcadikos diákok szervezkednek az alföldi tanyavilágban

-

Egy székkutasi általános iskola öt diákja – közülük többen is tanyán élnek – úgy döntöttek, hogy egyesületet alapítanak, hogy rászoruló gyerekeken és állatokon segítsenek. Támogatókat keresnek.


A Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézmény nyolcadikos osztályának tanulói, Szabó Gabriella, Klimó Liliána, Kovács Eduárd, Danka Gabriella és Bács Erzsébet úgy döntöttek: Nagy Napok Kis Hősei néven megalapítják a saját egyesületüket, hogy rászoruló fiatalokon és bántalmazott állatokon segítsenek – áll a Káva Kulturális Műhely szerkesztőségünknek megküldött közleményében.


Az öt diák közül többen is meglehetősen nehéz családi körülmények közül jönnek. Szabó Gabriella és Klimó Liliána azt mondják, hogy annyiban különböznek a kortársaiktól, hogy őket és a családjaikat már alaposan próbára tette az élet. Egyikőjüket például még kisbaba korában elhagyták a szülei, azóta a nagyszülei nevelik. Van, akinek a szülei meghaltak, a csapat egyik tagjának családjában pedig nemrég volt egy válás. A diákok közül többen tanyán élnek, Kakasszéken, illetve Pósahalmon; akad köztük olyan, aki szabadidejében állatmenhelyen végez önkéntes munkát.


Mivel az egyesület nemrég alakult, ezért végigvitt projektek még nem szerepelnek a fiatalok weboldalán, de bíznak abban, hogy ha beindult a szekér, akkor többek között tudnak majd ruhagyűjtéseket szervezni árvaházaknak, jótékonysági bálokkal pénzt szerezni kórházaknak, és támogatások megszerzésével állatmenhelyeknek is segítenének. Mindezt elsősorban Békés, valamint Csongrád megyében.

A fiatalok várják bárkinek a jelentkezését, aki jogi, gazdasági vagy bármilyen más tanáccsal, támogatással hozzá tudna járulni jövőbeli munkájukhoz. Itt lehet őket elérni.