Nyári vasúti kedvezmények diákoknak és felnőtteknek

Fotó: Tevan Imre

-

Az egész országra és a Balatonra is lesznek bérletek.


Harminc napra 14 900, hatvanra 23 900, kilencvenre 32 900 forintba kerül az a diákbérlet, amelyet a MÁV Start kínál nyárra. A Vakáció fantázianevű bérlettel a MÁV hálózatán (a GYSEV-én nem!) korlátlanul lehet utazni, a gyorsvonati pótjegyet sem kell megvenni, de az IC pót- és helyjegyet meg a hasonlókat igen.

A Balaton Soundra és az EFOTT-ra is lesznek kedvezményes bérletek. A Balaton MIX bérlet (tavasztól őszig) a tó körüli vasútvonalakon és a tavi hajóutakon korlátlanul használható, az oda- és visszaútra pedig 50% kedvezmény jár hozzá.

Idén nyáron új kedvezmény, hogy akinek van vasúti dolgozói bérlete, az 33 százalékos kedvezményt kaphat más vonalra.

Szombaton, június 18-án lép életbe és augusztus 28-áig érvényes a nyári vasúti menetrendet. Az erről szóló keddi sajtótájékoztatón Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója ismét hangot adott kedvenc elvének, hogy annál jobb, minél kevesebb vonatot közlekedtetnek, azaz bikkfanyelven:


a kínálati alapú menetrendet
egyre inkább igényalapúra módosítják.

Ennek ellenére, ahogy korábban már a VS.hu is megírta, a tavalyihoz képest nem szűkül lényegesen a balatoni vonatok kínálata.

Sőt, a Kelenföld és Szántód között EU-s pénzből lezajlott pályarekonstrukciónak, illetve a módosított útiránynak köszönhetően számos esetben csökkennek a menetidők. A MÁV-Start adatai szerint Budapestről (Kelenföldről) Siófok a korábbiaknál 15 perccel gyorsabban, 71 perc alatt elérhető a Balaton Expresszel. Ugyanez a vonat 2 óra 39 perc alatt van Keszthelyen.

Az ország keleti feléből is gyorsabb lesz elérni a Balatont: a Miskolcról jövő Ezüstpart 43, a Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon és Siófokon át Keszthelyig közlekedő Aranypart 4 perccel kevesebb menetidővel jár.


Irány a Balaton!