Nincsenek végtagjai, de azért elküldték rokkantsági felülvizsgálatra

-

Edward Bright többszörösen amputált 16 éves fiú, akinek szintén kiküldték a levelet, hogy személyesen részt kell vennie a munkaképességi vizsgálaton, hogy elbírálják, továbbra is részesülhet-e a súlyos testi fogyatékosságért járó támogatásban. A szülei – érthető módon – fel voltak háborodva.


Edward Bright 2007-ben majdnem meghalt agyhártyagyulladásban és az azzal járó vérmérgezésben, csak úgy tudták megmenteni az életét, hogy mind a két karját és lábát amputálták. Az angliai Derbyshire-ben élő fiú jelenleg kerekesszékben van, a szüleivel él.


Egy hónappal a 16. születésnapja után levelet kapott, hogy újra meg kell igényelnie a rokkantsági támogatást. Miután a szülei kitöltötték az erre megfelelő dokumentumot, kaptak egy válaszlevelet, hogy Edwardnak személyesen részt kell vennie egy a munkaképességi vizsgálaton, azaz látni is akarják, amit a hivatalos papíron közöltek. A fiú apja, Steve Bright mindezt gusztustalannak nevezte.

„Négyszeresen amputált, az isten szerelmére! Ez nem olyan, hogy egyszer csak jobban lesz. Nem fog hirtelen új karokat és lábakat növeszteni. Le voltunk sokkolva, amikor azt kérték a fiúnktól, hogy vegyen részt a felülvizsgálaton. Pontosan tisztában vannak a rokkantságának a mértékével. Nincs szívük.” – fogalmazott az apa a Telegraphnak.

A munkaügyi minisztérium később elnézést kért a fiútól és családjától, és Edwardnak végül nem kellett személyesen is megjelennie a vizsgálaton.