Németh: Szél Soros zsebében van

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A kormánypárti politikus szerint felháborító, hogy az LMP társelnöke a nemzetbiztonsági bizottság tagja lehet.


Nemzetbiztonsági bizottsági tagságával "visszaélve próbált bizalmas információkat kikérni" az ún. Soros-tervről és a Soros-hálózatról az Alkotmányvédelmi Hivataltól Szél Bernadett – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke. Németh Szilárd szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Szél "Soros zsebében van". Ráadásul nemcsak Szél, hanem egész pártja – mondta a fideszes politikus.

Németh bemutatta a levelet, amelyet Szél a bizottság szocialista elnökének, Molnár Zsoltnak írt. Az LMP kormányfő-jelöltje azt írta: kezdeményezte a titkosszolgálatoknál, hogy adják ki azokat a dokumentumokat, amelyeket a testület decemberi zárt ülésén mutattak be. Erre azt a választ kapta, hogy azokba kizárólag a testület tekinthet be, egyedül Szél nem – mondta Németh.

A kormánypárti politikus szerint felháborító, hogy Soros György "migránssimogató civil szervezeteihez" kötődő Szél a nemzetbiztonsági bizottság tagja lehet. Amíg Szél a Soros-tervről titkosszolgálati információkat akar kiszivárogtatni, addig nem járulnak hozzá ahhoz, hogy részt vegyen az ülésen. Németh azt mondta: bár már meghívták, Soros még nincs ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, "de az emberei már bent ülnek".

Németh szerint Magyarország nyomás alatt van. Példaként említette az ENSZ-dokumentumát, illetve a belga miniszterelnök kijelentését. Szerinte ez is jelzi, hogy van Soros-terv, amelyet nemcsak Brüsszelből, hanem Magyarországon is végre akarnak hajtani. A hazai ellenzék, "köztük Szél Bernadették", ha hatalomra kerülnének, lebontanák a kerítést, migránsok millióit engednék be Afrikából és Ázsiából. Ahhoz pedig, hogy ezeket az embereket eltartsák az emberek nyugdíjának elvételével és adóemelésekkel helyeznének át pénzeket – mondta Németh.

A fideszes politikus szerint a magyar emberek ezt nem akarják. A magyar emberek a népszavazáson és a nemzeti konzultáción is nyilvánvalóvá tették, hogy ne a migránsokkal, hanem a magyar emberek jövőjével foglalkozzon a kormány – mondta Németh.