Nem véletlenül tűnik úgy, mintha kampányolna a Fidesz

-


Tavaszra megelégelte Orbán Viktor a Fidesz népszerűségének zuhanását, ezért májusban ismét összehívták azt a 20-25 fős politikai stábot, amely a tavalyi választásokon a pártnak nagy sikert hozó kampányokat vezette – értesült az Index. A lap megtudta, hogy a Rogán Antal frakcióvezető és Gyürk András korábbi kampányfőnök által vezetett csapat az aprómunkát végzi, feladata, hogy rendesen elmagyarázza azt, amit Orbán Viktor és kabinetje eldönt. A bevándorlási és a kormány reformjairól szóló kampányt már ez a stáb hozta össze.

Rogánon és Gyürkön kívül a csapat munkájában a Lendvai utcai Fidesz-központban dolgozókon túl a Fidesz-frakció melletti stáb, néhány miniszterelnökségi ember, illetve Giró-Szász András kommunikációs államtitkár és munkatársai vesznek részt – írja az Index. Feladatuk nem stratégiaalkotás vagy döntéshozás, azokat a kormányzati döntéseket kell kommunikálniuk, „politikailag végrehajthatóvá tenniük”, amelyeket Orbán Viktor és a körülötte lévő informális testület, a fideszesek által politikai kabinetnek nevezett társaság meghoz.

Az Index szerint a miniszterelnök mellett Lázár János, Kósa Lajos, Varga Mihály, Kocsis Máté, illetve sokszor Habony Árpád vesz részt a kabinet ülésein. Rogán Antal és Gyürk András néhány hete a politikai stábot képviseli itt, és a döntések elmagyarázásáért felel.

„Valakinek a szar munkát is el kell végezni” – fogalmazott a lapnak egy fideszes, aki szerint a kabinet belátta, hogy nem lehet megúszni a „fárasztó aprómunkát” egy-egy döntés után.

Az Index megtudta, a csapat már nagyban készíti elő az ősszel induló családbarát-kampányt is, és reméli, hogy ősszel megjön a várva várt Moody's-felminősítés, amely tovább erősítené a sikerkommunikációt.