Nem várta meg a közgyűlést, lemondott Gömöri Zsolt

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének lemondását Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja jelentette be.


A Hír24 már korábban úgy értesült, hogy Gömöri nem várja meg a pénteki közgyűlést, hanem már szerdán lemond. A portál változtatás nélkül közölt egy levelet, amelynek aláírói az elnök és a teljes elnökség tisztújítását sürgetik. Az aláírók között szerepel a Gömöri Zsoltot korábban nyilvánosan is bíráló Pásztory Dóri, Londonban élő paralimpiai bajnok úszó is, aki ugyanakkor Facebook-oldalán közölte, hogy semmilyen levelet nem írt alá, bár annak tartalmával többé-kevésbé egyetért.


Kedves Újságíró kollégák!Szeretnélek tájékoztatni Titeket, hogy semmilyen nyílt levelet nem írtam alá (kommentben a lev...

Posted by Pásztory Dóri on 2015. június 16.
 

A Népszabadság úgy értesült, hogy egy hétfő esti „szakmai egyeztetésen” felvetődött, hogy ideiglenesen Deutsch Tamás vegye át a testület vezetését. Az egyeztetést a portál szerint Szabó László hívta össze, aki egyben a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport-szövetségének elnöke is.

Gömöri Zsolt keddi lemondását Szabó László közölte a sajtóval.


A paralimpiai bizottság vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól lakáshitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetőinek indokolatlan utazásaival. Gömöri a vissza nem térítendő támogatást – amelyet Deutsch Tamás alelnök javaslatára szavazott meg neki az elnökség – törvényesnek nevezte, de május 12-én bejelentette, hogy visszafizette a felvett hárommillió forintot.