"Nem tudok menni, éppen szülni fogok." Reakciók Ákosra és Kövérre

Forrás: Facebook

-

Nagy ellenkezés fogadta Ákos és Kövér László nőkről tett kijelentéseit. Vannak, akik bojkottálnák a zenész következő koncertjeit. Az országgyűlés elnöke pedig még mindig nem érti, mi a baj a mondataival.


Kovács Ákos énekes az EchoTV ArcKép című műsorának adott interjút, amely vasárnap került adásba; ebben a többi között azt mondta:


A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem.

Feladatuk sokkal inkább az, hogy gyereket szüljenek, hiszen


a férfinak azért szélesebb a válla, hogy ő vigye a gerendát. A nőnek azért szélesebb a csípője, hogy ő szülje a gyereket.

A kijelentés után szinte azonnal indult egy esemény a Facebookon a kicsit megtévesztő nevű Szegedi Kovács Ákos Fanclub szervezésében, akik arra szólítanak fel, hogy az Ákos szerdai és csütörtöki, arénabeli lemezbemutató koncertjére szóló jegyeket váltsák vissza a nők fél áron. „Ákos a minap egy interjúban kifejtette, hogy a nőknek mi a dolga. Ezek közt egyértelműen nem szerepel az ő koncertjeinek látogatása.

Kérjük nemzetünk megtévelyedett asszonyait, félrevezetett leányait, hogy a Papp László Sportaréna jegypénztáraiban a fenti időpontban fél áron váltsák vissza belépőiket” – írták az esemény leírásában.

A csoportot azonnal megtalálták a trollok is, akik ilyen és ehhez hasonló bejegyzéseket raktak, illetve írtak ki.
Az esemény oldalára azonban több olyan rajongó is írt, aki nem érti, mi a baj Ákos mondataival, vagy legalábbis ez nem változtat a zenéje iránti szeretetükön.


Az oldalt Ákos valódi menedzsmentje is megtalálta, amely a szegedi „fanklubnak” azt írta: „Kérjük az oldal megszüntetését, Ákos nevének, arcmásának jogosulatlan felhasználását nyilvánvalóan rosszindulatú, lejárató jellegű célokra.”

A szegediek erre csak annyit válaszoltak: „Én is üdvözlöm önt. Ákos arcmását levettem, mert nem jó nézni. Azt hiszem, a megmaradt tartalomban keresve se találnék jogsértést. Remélem, sikerült ezzel megnyugtatnom önt, és foglalkozhat azzal, amivel egy asszonynak ilyen késői órán foglalkozni kell.”


Kövér László magyarázkodik. Vagy éppen, hogy nem

Vasárnap Kövér László házelnöknek a Fidesz-kongresszuson is volt pár olyan mondata, amely kicsapta a biztosítékot. Egyebek mellett arról, hogy nem szeretné, ha Magyarország olyan jövőtlen társadalommá válna, ahol „férfigyűlölő nők” és „feminin férfiak” a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.”


Erre is egy Facebook-esemény volt a reakció „Negatív terhességi tesztet Kövér Lászlónak" elnevezéssel, amelyben arra szólítanak fel, hogy karácsonyig minél többen küldjenek az országgyűlés elnökének terhességi tesztet.


Ha a Facebook-csoport szervezői­nek az édesanyukáik azzal lettek volna elfoglalva, mint amivel most ők is foglalkoznak, ahelyett hogy őket örömmel felneveljék, akkor nem lennének, akik ilyen ostobaságokat megfogalmaznának

– reagált Kövér László a Népszabadságnak a Facebookon megjelentekre. Majd hozzátette: „Én úgy gondolom, hogy ennél szebb hivatása egy nőnek nem lehet. Mint ahogyan apaként, férfiemberként sem lehet szebb hivatásom – még a házelnöki pozíciót sem tartom annak –, mint az, hogy apaként részt vállalok három gyerek felnevelésében, én erre vagyok a legbüszkébb. Aki ezt nem érti meg, azt én mélyen sajnálom, szánom.”


Kövér László unokákat akar, a közmédia pedig tudjuk, hogy mindent megtesz a sikerért. Az M9-es szülőcsatorna ötlete Para-Kovács Imre "agyszüleménye", de lehet hogy mégse kéne a Fidesznek ötleteket adni.:)

Szerző: Fideszfigyelő2015. december 14.