Nem tudnak felvételizni a miskolci iskolában, mert nincs festékpatron

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt / MTI / Czeglédi Zsolt

-

A Kliknek állítólag márciusig nincs pénze az ilyen kiadásokra.


Veszélybe került a nyolcadikosok középiskolai jelentkezése a miskolci Fazekas utcai általános iskolában. Erről Béres Ildikó, az iskola egyik pedagógusa beszélt, aki a Pedagógusok Szakszervezetének városi titkára. A határidő holnap jár le - olvasható az Észak-Magyarország című lapban.


A jelentkezési lapokat az internetről kellett letölteniük és kinyomtatniuk az osztályfőnököknek, majd fénymásolni annyi példányban, ahány gyerek jelentkezik. A gépből azonban kifogyott a festék.

Az iskola vezetői a miskolci tankerülethez fordultak, hogy kellene festékpatron, de ott azt mondták, hogy oldja meg az iskola a saját alapítványából, mert a Kliknek nincs költségvetése március végéig, és addig semmit sem lehet tenni.

Csakhogy az iskola alapítványának egy fillérje sincs most, mert számítástechnikai terem bővítésére költötték a pénzt – mondta Béres Ildikó. 150 jelentkezési lapot kellene lemásolni. Az egyik szülő vállalta, hogy megcsinálja, de az iskola nem adhatja ki a hivatalos papírokat, hiszen rajta vannak a gyerekek adatai, meg az is, hogy ki hová jelentkezik.