Nem találták a bizonyítékokat a terézvárosi nyomozásban

-

Több mint 3 évig tartott az az eljárás, amely hűtlen kezelés miatt indult a VI. kerületi önkormányzatnál az azóta elhunyt volt szocialista polgármester, Verók István idején kötött megbízási szerződések ügyében.


Bizonyítottság hiányában megszüntette az ügyészség a VI. kerületi önkormányzatnál kötött megbízási szerződések ügyében, hűtlen kezelés miatt indult nyomozást – írta szombati számában a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére, Bagoly Bettinára hivatkozva. Ezzel több mint három éven át tartó büntetőeljárás ért véget a felelősségre vonás lehetősége nélkül.

Gila Pál, Terézváros jogi képviselője a lapnak azt mondta: azonnal panaszt nyújtottak be a megszüntető határozat ellen. Szerinte elfogadhatatlan, ha a nyomozók nem találták meg a csatolt bizonyítékokat.

A lap felidézte: az ügyvéd 2012 januárjában tett feljelentést az időközben elhunyt volt szocialista polgármester, Verók István idején kötött többtucatnyi tanácsadói és megbízási szerződés miatt. Gila Pál azt mondta: több esetben nyomát sem találták az elvégzett munkának, a megbízások gyakran az önkormányzatnál is ellátott feladatra vonatkoztak.