Nem mondják meg, kivel találkozik Orbán Viktor Washingtonban

Fotó: MTI//Európai Tanács / Christos Dogas

-

Majd a közszolgálati médiából megtudjuk. A maga idejében.


Nem adott értékelhető választ Havasi Bertalan lapunk kérdésére Orbán Viktor washingtoni látogatásával kapcsolatban. A miniszterelnök sajtótitkárát azután kerestük meg, hogy egy MTI-hírből kiderült: Orbán Viktor vezetésével magyar kormánydelegáció tartózkodik ezekben a napokban Washingtonban egy nukleáris ügyekkel foglalkozó konferencián.


Információink szerint, bár az amerikai fővárosban van, a magyar kormányfő senkivel nem találkozik majd az Obama-adminisztráció tagjai közül. (Orbán Viktor régóta nem kap meghívót a Fehér Házba.) Az MTI szerint Szijjártó Péter többek között a Dentons ügyvédi iroda igazgatójával, Joseph Andrew-val elsősorban politikai kérdésekről tárgyalt, majd az amerikai külügyminisztérium energiaügyekért felelős különmegbízottjával, Amos Hochsteinnal egyeztetett a magyar-amerikai energetikai együttműködésről.

Ezután kerestük meg a Kormányzati Tájékoztatási Központot Orbán Viktor programjával kapcsolatban. Havasi Bertalan csak annyit közölt, hogy „a miniszterelnök minden washingtoni hivatalos és nyilvános programjáról tájékoztatást fogunk adni a magyar közszolgálati médián keresztül".