Nem indul büntetőeljárás a kormányellenes tüntetők ellen

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

A NAV-vizsgálatot viszont, úgy tűnik, nem ússzák meg. A norvég alapos szervezetek elleni akciójával ismertté vált Tényi István más civil szervezeteket is feljelentett, azok ügye még függőben van.


Egy, a VS.hu birtokába került dokumentum szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem indít büntetőeljárást a január elején feljelentett , a kormányellenes tüntetéseket szervező Facebook-csoportok („Százezren az internetadó ellen” és „1000 milliárdan a tisztességes adózásért”) ellen.

Ugyanakkor, ahogy az a NAV Bűnüldözési osztályának leveléből kiderül, Tényi István bejelentését továbbították az adóhatóság Panaszügyek és közérdekű bejelentések főosztályára.

Amint arról korábban beszámoltunk, Tényi ismeretlen tettes ellen tett bejelentést, miután csalást gyanított a kormányellenes tüntetők pénzügyei körül, a rendőrség viszont a NAV-hoz passzolta az ügyet.

Az V. kerületi Fidesz tagjaként megismert Tényi korábban több más ügyben is a hatóságokhoz fordult: a Norvég Civil Támogatási Alap forrásait kezelő Ökotárs Alapítvány feljelentésével vált ismertté, de bejelentést tett egy HVG-címlap, a Milla Egyesület, a Humán Platform, a MostMi, a Haza és Haladás ellen is, illetve becsületsértési eljárást kezdeményezett egy a 444.hu-n nyáron megjelent cikk és az alatta szereplő kommentek miatt is.


A 444 úgy tudja, hogy a Krétakörnél, a Patentnál és az Energiaklubnál viszont már megjelent a NAV, a portál úgy tudja, hogy összesen hat, norvégok által támogatott szervezet ellen indult NAV-vizsgálat.