Nem fogja kitalálni, mibe vág bele Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Két, eddig ismeretlen céget vett meg a felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Kft.-jén keresztül.


Két újabb vállalkozást indít a felcsúti polgármester: tészta- és konzervüzemet nyit hamarosan Fejér megyében – írja a Magyar Narancs.


A cégeket az állami földpályázatokon Felcsút környékén taroló Búzakalász 66 Kft.-jén keresztül vásárolta fel a polgármester.

Ebből az egyik a Velencén található Bio-Süti Sütőipari Kft., amely főképp tésztafélék és pékáruk gyártásával foglalkozott, de tavaly becsődölt. A környékbeliek úgy tudják, hamarosan konzervgyárat alakít ki Mészáros Lőrinc.

A cégnek offshore háttere van, a tavaly szeptemberben alakult B+T Management Kft.-t ugyanis először egy Seychelles-szigeteken bejegyzett vállalkozás tulajdonaként regisztrálták, székhelye pedig egészen idén februárig egy szolnoki címen volt; a Fejér megyei Abára nem sokkal azelőtt vándorolt át a cég, hogy a Búzakalász 66 megvásárolta. A céginformációs rendszerbe bejegyzett adatok szerint a Mészáros-érdekeltség fő tevékenysége a tésztafélék gyártása, de előállíthatnak majd készételeket és friss pékárut is – derül ki a lapból.