Nem aggódnak a paksi atomerőmű ellopott tervei miatt

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Egy vezető beosztott autójából állítólag dokumentumok tűntek el, erre reagált – szűkszavúan – az MVM Paks II. Zrt. azzal, hogy a Paks II. projekttársaságnál a minősített adatok kezelésére és védelmére szigorú biztonsági előírások vonatkoznak.


A társaság szerint a társaság informatikai eszközei speciális hardveres és szoftveres adatvédelmi rendszerekkel vannak ellátva, a rajtuk tárolt adatokat a legkorszerűbb védelmi rendszer óvja az illetéktelenektől. „Az ügyben a BRFK folytat nyomozást. A nyomozás érdekei miatt a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni” – közölte a zrt.

A Blikk azt írta szombaton, hogy ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait. A lap úgy tudja, hogy a cég egyik vezetőjének gépkocsiját törték fel a budapesti Belgrád rakparton. A férfi az autóban néhány percre őrizetlenül hagyta laptopját és néhány adathordozót, amelyeken az új beruházással kapcsolatos tervek voltak.

A rendőrség szombaton azt közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított lopás gyanúja miatt.

Az LMP és az Együtt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága foglalkozzon az üggyel, és a kormány számoljon be a történtekről.