Negyvenmilliárdos gyorssegélyt kap a Klik a kormánytól

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Negyven milliárd forintot csoportosított át a kormány szerdai ülésén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyzetének stabilizálására – értesült a VS.hu.


Palkovics László oktatási államtitkár a hét elején még csak arról beszélt, hogy a szervezet 17 milliárdnyi adósságát kifizeti a kormány , a szerdai döntéssel viszont információink szerint egészen őszig biztosítva a látják a Klik működését.

A mostanáig durván alultervezett költségvetésből működő intézményfenntartót legkésőbb júliusig át fogják alakítani, hogy szeptembertől már az felállásban kezdhesse az új tanévet. Az új struktúrához tartozó reális működési keretet ezután lehet majd megállapítani.

A Klik vezetőjét, Hanesz Józsefet – ahogy arról beszámoltunk – csütörtökön váltotta le posztjáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Utódjául a Klik ésszerűsítését korábban az Emmi helyettes államtitkáraként sürgető Pölöskei Gábornét, Áder János köztársasági elnök húgát nevezte ki.

FRISSÍTÉS: Palkovics László péntek délután megerősítette értesülésünket, annyi pontosítással, hogy hétfőn 38 milliárd forintot utalnak a Klik számlájára.