Navracsics: Vannak még viták a kvótareferendum körül

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor / MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa azt mondta a hvg.hu-nak, hogy úgy tudja: vannak még viták a kvótanépszavazással kapcsolatban. Azt nem árulta el, mire fog voksolni.


A szerdán bejelentett kvótanépszavazásra a biztos kitérő választ adott: azt mondta, meg kell várni, mi lesz a kezdeményezéssel, mert úgy tudja, vannak még viták az ügyben.


Arra a kérdésre, hogy ő hogyan voksolna a népszavazáson, azt felelte: élne a titkos szavazás lehetőségével.


Navracsics beszélt arról is, hogy az Új Európai Narratíva program 2. szakaszának fókuszában a fiatalok állnak majd, a cél egyebek mellett a fiatalokat sújtó magas munkanélküliség csökkentése. Kiemelte, hogy az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex adatai alapján csökkent januárban a migráció, Görögországba például 40 százalékkal kevesebb menekült, illetve migráns érkezett januárban decemberhez képest.

Azt mondta, hogy a menekülttáborokban igyekeznek minél nagyobb hangsúlyt fektetni az oktatásra, hogy az adott országokból érkező tanárok tudjanak ott is oktatni, és ezzel is biztosíthatnák a gyerekeknek a visszatérés lehetőségét a hazájukba.