Nagypénteken keresztre feszíthet az Iszlám Állam egy elrabolt papot

-

Március elején rabolták el az indiai papot, pontosan nem tudni, mi van vele, de egyes csoportok állítják, a terroristák keresztre akarják feszíteni.


Az Iszlám Állam korábban Jemenben elrabolt egy indiai keresztény papot, Tom Uzhunnalilt. Vallási csoportok azt állítják, a terrorszervezet nagypénteken keresztre akarja feszíteni – számolt be róla a Daily Mail. Az 56 éves misszionáriust egy dél-jemeni idősek otthonából rabolták el az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek március 4-én.


A lap szerint több vallási csoport is olyan bejegyzéseket közölt a közösségi oldalakon, hogy Uzhunnalilt nagypénteken keresztre feszítik.

A magukat az egyik bentlakónak kiadó terroristák az idősek otthonában négy indiai nővért, a személyzet két jemeni tagját, nyolc bentlakót és egy biztonsági őrt is megöltek, Uzhunnalilt pedig magukkal vitték – jelentették be a jemeni hatóságok. Majd hozzátették, a támadást egyelőre nem vállalta magára egy csoport sem, de úgy tudják, a fegyveresek az Iszlám Államhoz köthetőek.

A szalézi rend, amelynek az atya is tagja, viszont nem tud arról, hogy társukat keresztre akarják feszíteni, igaz, az se tudják, hogy hol van, és milyen állapotban.

Dél-Jemen ezen részén gyakoriak a terrorista támadások, az al-Kaida és az Iszlám Állam fegyveresei is a térségben vannak, akik rendszeresen támadnak helyiekre, jemeni katonákra, valamint a jemeni kormánynak segítő öbölállamok harcosaira is.


#PrayforFrTom

Közzétette: Generation S – 2016. március 21.