Nagyon megbírságolták a fideszes többségű bajai önkormányzat lapját

-

A kiadó 3,8 milliót fizet, mert Baja.hu a területi választási bizottság döntése ellenére sem számolt be az egyik helyi szervezet jelöltállításáról.


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 3,8 millió forintos bírságot szabott ki a www.baja.hu internetes oldalt kiadó önkormányzati cégre, a Baja Marketing Kft.-re (melynek képviselője Zsigó Róbert polgármester), mert az nem adott hírt a Sikeres Bajáért Egyesületről mint jelölőszervezetről.

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság szeptember 20-ai határozatában megállapította, hogy az oldal kiadója megsértette a jelöltek és jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség – a választási törvényben megfogalmazott – elvét. Ugyanis a Sikeres Bajáért Egyesületnek semmilyen megjelenési lehetőséget nem adott augusztus 28-a és szeptember 11-e között.

A területi választási bizottság az elmarasztaló határozat közzétételére kötelezte a kiadót, ennek a cég eleget is tett, de az internetes oldalon továbbra sem tudósított az egyesületről. Így az egyesület újabb kifogást nyújtott be, a területi választási bizottság pedig az NVB-hez tette át az ügyet.

Az NVB a kiadó „folytatólagos jogsértését” állapította meg, és ezért szabta ki a cégre a 3,8 millió forintos bírságot.