Nagyon erős tiltakozás a fogamzásgátlás ellen egy egri templomban

Forrás: Wikipedia

-

Sír egy babakocsiban, és feliratok, amit nem feltétlen kéne látnia a templomba járó gyerekeknek.


Meghökkentő módon tiltakoznak az egri Dobó téri templomban a fogamzásgátlás ellen. A szerkesztőségünkbe eljutott két kép egyikén egy olyan magyar kokárdával ellátott babakocsi látható, amelyben egy sírt imitálnak.Egy másik felvételen pedig az olvasható egyebek mellett, hogy a fogamzásgátló használata hűtlenséghez vezet, és a „nőt önkielégítése puszta eszközévé alacsonyítja”.A második képen látható lapokon ráadásul rosszul is idézik VI. Pál pápa 1968-ban, a születésszabályozásról kiadott enciklikáját. Egyrészt:


Attól is tartani kell, hogy azok a férfiak, akik hozzászoktak a fogamzásgátló eszközök használatához, megfeledkeznek a nők tiszteletéről, s nem törődve a nők testi-lelki egyensúlyával saját vágyaikat kiszolgáló eszközzé teszik őket. Az ilyeneknek a nő többé nem sorstárs, aki felé tisztelettel és szeretettel kell közelíteni.

Másrészt pedig:


Komolyan megfontolandó, hogy a mesterséges fogamzásgátlással milyen veszedelmes hatalom kerül azoknak a kormányoknak a kezébe, amelyek semmit sem törődnek az erkölcsi törvénnyel.

Azt nem sikerült megtudnunk, mindenre mi szükség volt, ugyanis nem értük el telefonon a templom vezetését.