Nagyon bepipult a San Franciscó-i polgármester

-

San Francisco polgármestere, Ed Lee közleményben tiltotta meg a város közalkalmazottainak, hogy Észak-Karolinába utazzanak, és a lakóktól is azt kéri, hogy kerüljék el az államot.


Lee az után döntött így, hogy Észak-Karolinában a törvényhozás hatályon kívül helyezte a homoszexuálisok és leszbikusok megkülönböztetését tiltó törvényt.


„Mi, San Francisco lakói egységesen elítéljük az észak-karolinai diszkriminatív törvényt, amely nem védelmezi többé valamennyi amerikai polgár, köztük a homoszexuálisok és a leszbikusok jogait” – fogalmazott közleményében a polgármester. Egyúttal bejelentette, hogy a városi közalkalmazottaknak megtiltja az utazást Észak-Karolinába, hacsak ezt az utazást nem indokolják különleges közegészségügyi vagy biztonsági okok.

Közben Florida állam kormányzója, Rick Scott azt a törvényt írta alá, amely megszünteti a közpénzből nyújtott támogatást azoknak a klinikáknak, amelyek abortuszt végeznek. A déli Florida ezzel azon szövetségi államok sorába lépett, amelyek új törvényekkel szigorítják a művi magzatelhajtást. Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága egyébként 1973-ban döntött az abortusz legalizálásáról.