Nagyjából már látszik, mikor jöhet az igazi tél

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Közepesen szép hétvége után a hétfő nagyon meleg lesz, aztán lesz egy kis felhő és szél, jövő hét végén pedig jöhet az igazi tél, írja a Köpönyeg.


Szombat
Változóan felhős lesz az ég, északon több, délen kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a nyugati tájakon és Pest megyében viharossá fokozódik. Hidegfronti hatás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul, délután 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kisebb eső, szitálás azonban csak elszórtan (nagyobb eséllyel északon) fordul elő. Néhány fokkal tovább gyengül a nappali felmelegedés: reggel 3, délután 11 fok körül várható a hőmérséklet.

Hétfő
A nap első felében még borongós időre van kilátás, de déltől csökken a felhőzet és többórás napsütés ígérkezik. Csapadék esetleg reggel lehet. Átmenetileg melegedhet a levegő, délután 11 és 19 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedd
Délelőtt változóan, délután már erősen felhős lesz az ég. Esőre kicsi az esély. Foltokban párás lesz a levegő. Reggel 5, délután 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda
Borús időre van kilátás szórványos esővel, záporesővel. A nyugati, később az északnyugati szél erősödik meg.

A folytatás:
A jövő hét végétől gyökeres változás kezdődhet időjárásunkban, akár erősebb lehűlés is lehet, néhol már téli csapadékkal.