Cserbenhagyásos gázolással gyanúsítják a Népszabadság főszerkesztőjét

-

Cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Murányi Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét – írta szerdán a Napi Gazdaság. Murányi elismerte a balesetet, ám állítása szerint nem szándékosan hagyta cserben az elsodort kerékpárost, mivel észre sem vette az ütközést.


Murányi Marcell közleményben reagált a Napi Gazdaság cikkére, melyben a lap azt állítja, hogy a főszerkesztő március végén elgázolt egy kerékpárost, majd elmulasztotta a segítségnyújtást.


„A sajtóhírekben megjelentekre reagálva: 2015. március 30-án este, 8 óra körül a Rottenbiller utca és az István utca kereszteződésében baleset részese voltam. Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza-, illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam. Az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének” – írja Murányi a közleményében.

Az esettel kapcsolatban a Népszabadság kiadójában tulajdonos Mediaworks azt nyilatkozta, hogy amíg nem zárulnak le a vizsgálatok, addig – fair munkáltatóként viselkedve, és a nemzetközi normákat követve – a vállalat nem kívánja kommentálni a történteket.

A VS.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt Murányi Marcell ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A kihallgatása során Murányi elismerte a történteket – közölte a rendőrség.