Munkanélküliek, katonák, rambók - zsúfolt lesz hétfőn a déli határ

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

Huszonkilenc milliárdból épül a kerítés a határon. A katonák és a migránsokra vadászó szélsőségesek egymást fogják kerülgetni hétfőtől.


Tizenkét helyszínen kezdik el építeni hétfő reggel hat órától a Magyarországra érkező menekülteket megállítani hivatott kerítést. A munkát katonák és 318 regisztrált munkanélküli végzi két műszakban- írja a Délmagyar.

A határon nem csak az augusztus 31-i határidőt megcélzó építőcsapatok jelennek meg hétfőn. A Hvg.hu adott hírt a pár napja a Facebookon megalakult Hunyadi Önkéntes Határvadász Egységről, amely a "magyarok istenét" tervezi megismertetni a migránsokkal. Az eredeti szabadcsapat Facebook csoportja mára már nem érhető el, a szegedi rendőrkapitányság pedig eljárást folytat „közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétségének gyanúja miatt“. Ha azonban alaposabban szétnézünk a Facebookon, akkor több hangzatos nevű szabadcsapatot dob ki a kereső.


Több néven szervezkednek a migránsellenes csoportok


Szombaton lépett életbe az ideiglenes határzárra vonatkozó törvénycsomag, amely szerint a kerítés építését vagy karbantartását végző személyek és autók közlekedését meggátolók 300 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezhetők. A területre illetéktelenül belépők ötvenezer forintos büntetésre, az építést akadályozók 150 ezer forintos bírságra számíthatnak.