MTVA: koncepcióváltás miatt nem szerepel a képernyőn Kovács Patrícia

Fotó: MTVA Fotóarchívum / Zih Zsolt

-

„Hogy adott esetben kit látnak vendégül a műsorokban a kollégák, az a szerkesztők javaslatai alapján áll össze" - írják.


„Nincs tiltólista a közmédiában. Hogy adott esetben kit látnak vendégül a műsorokban a kollégák, az a szerkesztők javaslatai alapján áll össze" - írta közleményében az MTVA. A műsorszolgáltató arra reagált, hogy Kovács Patrícia korábban úgy nyilatkozott: háromszor is megtörtént vele az utóbbi időben, hogy a köztévétől behívták egy műsorba, majd az utolsó pillanatban közölték: mégsem tartanak igényt a szereplésére.

Az MTVA szerint az érintett műsor, a Ridikül gyártásvezetője „nem kapta utasításba Kovács Patrícia szereplésének lemondását, mert nem volt ilyen utasítás. Ezért az állítás, amit Kovács Patrícia menedzsere megfogalmazott, valótlan".

Mint fogalmaznak, Kovács Patrícia szereplésének lemondása mögött „csupán egy koncepcióváltás áll, szó sincsen arról, hogy az ismert színésznő tiltólistán lenne a közmédiában. Ezt bizonyítja az is, hogy a jó kritikai és közönség-visszhangot kapott Félvilág c. filmjének az MTVA volt a főszponzora".

A filmet a közelmúltban a Duna televízió műsorra tűzte, „hetekig tartó promócióban hirdette, és napokig ingyenesen elérhetővé tette a http://mediaklikk.hu oldalon".