Milyen kutyát ölelget Orbán?

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

-

A Nárcisz nevű, félig agyonvert kuvasz a Blikk szerint 6 éve van Orbánéknál, azonban a kutyának semmi nyomát nem találtuk a publikus hírekben, Facebook-bejegyzésekben. Két éve még más kutyával fotózkodott a kormányfő, kicsivel korábban pedig a Bors azt írta, Orbán ugyan szeretne kutyát, de nincs neki.


A szombati állatvédő tüntetés után a miniszterelnök szerda reggel egy Facebook-képpel állt az állatvédők mellé, ezzel a szöveggel:


Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 23.

Később a Blikk azt írta, a miniszterelnök kutyáját a felcsúti házuk kertjében félholtra verték. A lap szerint a hatéves kuvasznak alig tudták megmenteni az életét, és még mindig látszanak rajta a támadás nyomai, a járása sem a régi.


„Azonnal bevittük a klinikára, ahová korábban is jártunk vele” - mondta Orbán Viktor a Blikknek. „Szó szerint élet-halál között volt, egyik szemét kiverték a támadók. Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni és azóta is velünk van, bár mind a mai napig látszanak a támadás nyomai többek között a járásán is.”

A lap szerint a kutya 6 éve - tehát kölyökkutya kora óta - él Orbánéknál, az állat a család kedvence.


Utánanéztünk Orbán Viktor kutyájának, ám Nárcisz nyomát nem találtuk. Sem hírben, sem cikkekben, sem képeken.


Nárciszról eddig csak így volt szó Orbán oldalán


Öt évre visszamenőleg néztük meg Orbán Viktor Facebook-oldalát, és két helyen találtunk kutyás képet: az egyik egy gyáravatón készült, a másikat a családdal együtt fotózták 2013 végén.Bár az oldalon nem írják, hogy ez Orbán Viktor kutyája, azt sem jelzik, hogy nem az. Ugyanez az eb az egyik kisebbik lányával is le van fényképezve. A Femina egyik cikkéből kiderül, a kutya - aki nem Nárcisz - Ráhelé.


Ez a kutya nem Nárcisz


2013 márciusában a miniszterelnökről készült egy olyan kép, amelyen egy kis tacskót tart a kezében. A Bors akkor utánajárt, és a kormányfő egy közeli munkatársától megtudta, a kölyökkutya nem Orbáné.

Mint kiderült, szeretne, ám úgy tartja, a kutyához idő kell, neki pedig abból van a legkevesebb

- írta a lap.Orbán VIktor, kutya

Kutya a gyáravatón


Egy 2009-es, az „Orbán család” című videón van nyoma, hogy Orbánéknál háziállat lehet. Kutya ugyan nem tűnik fel a felvételeken, de egy állattartó kosarat lehet látni pár másodpercre. Az azonban még nem lehet a most hat éves Nárcisz helye.


A kosár a bal alsó sarokban


Nem illetékes

Megkerestük a miniszterelnök sajtófőnökét Orbán Viktor kutyájával kapcsolatban, de nem lettünk tőle okosabbak.


„A Miniszterelnöki Sajtóiroda a kormányfő hivatalos tevékenységével kapcsolatban tud a szerkesztőségek számára tájékoztatást adni. Ebtartási ügyekben nem vagyunk illetékesek” - válaszolta megkeresésünkre Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az Index kiderítette, a kutyát Orbán Gáspár nevére regisztrálták, az állatot hat éve a Budai Kisállat Klinikán kezelték még kölyök korában, súlyos sérülésekkel.