Mészáros Lőrinc kifelejtett egymilliárdot a vagyonnyilatkozatából

Fotó: MTI/MTVA / Földi Imre

-

Ekkora osztalékot vett fel ugyanis idén a cégéből, de ingatlanokat vett, illetve ebből élt. A megmaradt összeg magyarázza a korábbi nyilatkozatban szereplő, 300 millióval növekedett megtakarítását is.


Az RTL Klub Híradója szerint 1 milliárd 27 millió forint osztalékot vett ki cégéből Mészáros Lőrinc, Felcsút fideszes polgármestere, a Puskás Akadémia elnöke. Mészáros maga magyarázta el a Híradónak telefonon, hogy novemberi – 300 millió forintos gazdagodást mutató – vagyonnyilatkozatának kitöltésekor hibázott, megfeledkezett erről az összegről.

A vállalkozó-polgármester – akinek sertéstelepét maga Orbán Viktor kormányfő adta át – novemberi vagyonnyilatkozatában 700 millió forintos megtakarítást tüntetett fel, míg júniusban nyilvánosságra hozott, de januárban kitöltött vagyonnyilatkozatában csak 400 milliója volt. A különbözetet Mészáros az idén májusban felvett egymilliárdos osztalékkal magyarázta: a felvett osztalékból mert ingatlanokat vásárolt, és a megélhetését is ebből fedezte, így maradt 300 millió forintja.

Mászáros Lőrinc egyik vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. a kormányváltás óta ötszázszorosára növelte bevételét. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta: jövedelme minden forintjával el tud számolni, és nem érintett semmilyen korrupciós ügyben. Vagyonnyilatkozatát a felcsúti önkormányzat honlapján szerdán késő délután frissítette.