Mészáros Lőrinc cége épít villát Budapest egyik legjobb telkére

-

Hétfőn kezdték el az erdő irtását a Gellért-hegyen, a Citadella lábánál egy Bérc utcai telken. A kiváló fekvésű ingatlant minimumáron adták el a főváros árverésén, most a Mészáros és Mészáros Kft generálkivitelezésében épül rá villa, írja az Átlátszó.


Egy 1620 négyzetméteres, panorámás gellérthegyi telket szerzett még 2012. decemberében a Tief Terra Építőipari Kft. Akkor a fővárosi önkormányzat által kiírt árverés előtt pár perccel indoklás nélkül visszalépett a másik pályázó cég, amelyet egyébként 12 nappal korábban alapították 500 ezer forint tőkével. A telekhez a Tief Terra így minimális áron, 376 millió forintért jutott hozzá.


A telekre a svájci illetőségű Tief Terra megbízásából most a felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc és cége fog építkezni. A Mészáros és Mészáros kft.-t egy társasház felhúzásával bízták meg - írja az Átlátszó.

„Láncfűrészek és aprítógépek zaja törte meg tegnap a csöndet a Gellért-hegyen. A Citadella melletti parkolótól a turisták kedvenc panorámáját adó kilátón át a Szirtes útig hallatszott, ahogy a Bérc utca 6/b szám alatt irtják az erdőt” - írja a portál a most elkezdett munkálatokról. A telek legértékesebb tulajdonsága a fekvése, Budapest egyik legszebb panorámája innen nyílik. „A Bérc utcai favágás helyszínén elhelyezett tábla szerint a kivágott fák helyére tervezett 3 szintes luxusvilla 2015 végén fog állni” - közölte az Átlátszó.


A tulajdonos Tief Terra korábban többször nyert közbeszerzéseket konzorciumban a Simicska Lajos vezette Közgéppel. Lajosmizsén hulladéklerakó rekultivációjával foglalkoztak, Kecskeméten útfelületeket újítottak fel. Nagykőrösön 2009 óta szennyvízcsatornát fejlesztettek, kerékpár- és elkerülőutat építettek. A Tief Terra árbevétele a 2009-es 141 millióról 2011-re 4,5 milliárdra nőtt, tavalyi árbevételük is 2 milliárd forint felett vol.