Menekültek a határon: „Most minket fognak okolni Brüsszelért”

-

A Channel 4 készített riportot a görög-macedón határon. A menekültek úgy érzik, hogy őket fogják hibáztatni a brüsszeli terrortámadásokért.A brit tévécsatorna rövid híranyagában a szír Sami azt mondja, hogy a menekülteket fogják hibáztatni a brüsszeli terrortámadásért, és azt fogják mondani, hogy "ezek is meg fogják tenni, több terrorista is van közöttük", de Sami szerint ők csak át akarnak jutni a határokon.


A szintén szír Wesam úgy látja, hogy a belgiumi események nagyon rosszul jöttek nekik, mert még jobban fognak tőlük félni. "Talán nehezebbé is teszik az itteniek (a menekülttáborban lévők - a szerk.) helyzetét, de akik itt vannak, azoknak nincs veszítenivalójuk, azok nem tudnak visszamenni, itt fognak maradni" - mondta.

A megszólaltatott szír Anas azt nyilatkozta, hogy a menekülteknek csak békére van szükségük és nincs semmijük. "Mi nem az ISIS ragjai vagyunk. Én szír vagyok, ember, és nincs semmire szükségem, csak békére, egy otthonra és nyugalomra."

A riport azzal zárul, hogy a határon jelenleg 12 ezer menekült reménykedik abban, hogy eljusson valamelyik uniós országba.