Megvan a Népszabadság megbízott főszerkesztője

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

Régi motoros került Murányi Marcell helyére.


Nagy N. Péter lett a Népszabadság megbízott főszerkesztője, miután Murányi Marcell lemondott a posztról.

Nagy N. Péter 1996-ban került a laphoz, volt főmunkatárs, a belpolitikai rovat, majd a Magyarország szekció vezetője, később a publicisztikai és a fórum rovatot szerkesztette. Tavaly szeptember óta a Népszabadság főszerkesztő-helyettese. Ezt megelőzően újságíróként több szerkesztőségnek is dolgozott, a Mai Naptól az Élet és Irodalomig. A Népszabadságnál töltött évei alatt megkapta egyebek között a Pulitzer-emlékdíjat, a Táncsics-díjat és a Szabad Sajtó-díjat.

A Napi Gazdaság szerdán adott hírt arról, hogy cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét, aki március 30-án, kevéssel éjfél előtt, a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében elgázolt egy kerékpárost.

Murányi Marcell ezután közleményt adott ki, ebben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte felelősségét, de - mint írta - nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Később, egy újabb közleményben jelezte távozását, miután a sajtóból megtudta, hogy meghalt a balesetben megsérült férfi.