Megúszták a robbanás előtt Brüsszelbe érkező magyarok

Fotó: BELGA MAG / LAURIE DIEFFEMBACQ

-

Ki sem szállhattak a gépből, a kifutópályán álló gépben maradtak.A reggel Budapestről Brüsszelbe érkező Brussels Airlines járatának utasai biztonságban vannak. A gép leszállt. Az utasok ki sem szállhattak a gépből, a kifutópályán várakoznak, mondta a Vs.hu-nak Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli nagykövete.

Az utasoknak várhatóan több órát kell várniuk a gépen, amíg a biztonsági helyzet rendeződik.

A helyzetről a nagykövetség egyelőre hivatalos információkat nem kapott. A külképviselet is nagyrészt a médiából és a közösségi oldalakon megjelent információkból tájékozódik. Több hívás érkezett ugyanakkor Brüsszelben tartózkodó magyaroktól.

A nagykövetség Facebook-oldalán az olvasható, hogy "az egyik detonáció állítólag a kifutópályán, míg a másik az utasfelvételi beltérben történt, de mint Rudi Vervoort, Bruxelles-Régió miniszterelnöke az RTBF-nek elmondta, még egyik hír sem kapott hivatalos megerősítést."

A terrorcselekményekben érintett magyar állampolgárok, illetve a hozzátartozók a konzulátus telefonszámán jelentkezhetnek: +32 2 348 1811. A Konzulátus e-mail címe: consulate.bxl@mfa.gov.hu