A rendőrségen semmisült meg egy bizonyíték Rogán ügyében

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Rogán Antal miniszter indított pert Juhász Péter, az Együtt társelnöke ellen, ennek lenne az egyik bizonyítéka a listát tartalmazó fájl. A rendőrség cáfol.


Megsemmisült a rendőrségen a Rogán Antal elleni egyik bizonyíték - közölte Juhász Péter, az Együtt társelnöke. „Egészen véletlenül éppen az a CD sérült meg és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Hogy miket adtak el, kiknek és mennyiért a Rogán-időkben. Legalábbis ezt válaszolta a rendőrség a bíróság megkeresésére.”


Upsz, a rendőrségen megsemmisült a Rogán elleni egyik bizonyíték. Hiba csúszott a független igazságszolgáltatás...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 16.

Ez az egész ráadásul nem Juhász, hanem a Rogán Antal által tett feljelentés kapcsán derült ki.

Juhász az ingatlaneladás miatt tett feljelentést bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás miatt, Rogán Antal viszont rágalmazás miatt perelte be Juhászt, miután az Együtt-es politikus azt mondta, Rogán „bűnözőkkel üzletelt”. Juhász később hivatali visszaélés miatt is feljelentést tett. Az ingatlaneladások miatt először nem indult nyomozás, majd Juhász panasza után az ügyészség mégis lépett.

A bíróság a Rogán feljelentése után folyó eljárásban kérte be az ingatlaneladásokat tartalmazó listát a rendőrségtől, ez ment tönkre, ami csak véletlenül derült ki.

„Ha Rogán nem perel be, akkor se azt nem tudnánk, hogy összesen ennyi ingatlant adtak el, se azt, hogy megsemmisült a bizonyíték, ami ezt alátámasztja” - írta Juhász.

A rendőrség az Index megkeresésére azt írta, nem adtak olyan tartalmú választ a bírónak, amiben a fájl sérülésére hivatkoztak volna, és azt állítják, a kért adatok nem vesztek el. Azt írták, „a bíróság által kért adathalmaz – egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség - az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető.”