Mégsem Marquard a Népszava rejtélyes új tulajdonosa

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A Népszavát és a Geomedia teljes portfólióját a liechtensteini cég szerezte meg. Nem tudni, kik vannak benne.


Marquardnak nincs köze a Népszava és a Vasárnapi Hírek felvásárlásához – írja a 24.hu. Miután megjelent egy közlemény, hogy a bejegyzés alatt álló, liechtensteini XXI Century Invest megvásárolja a Népszavát, valamint a Geomedia kiadó teljes médiaportfólióját (Vasárnapi Híreket, a Szabad Földet és magazinokat), a lap megkereste Jürg Marquard titkárságát a Marquard Media Internationalnél.

A vásárlóról ugyanis csak annyit közöltek, hogy „a bejegyzés alatt lévő XXI Century Invest külföldi magánszemélyek érdekeltsége, akik Kelet-Közép-Európában többféle befektetés tulajdonosai”. A vonatkozó szerződéseket október közepén Budapesten a XXI. Century Invest képviselőjeként Daniel Vogt írta alá, egyéb nevet azonban nem közöltek.

A magyar sajtóban úgy hírlett – a VS.hu is írt ilyet –, hogy a Népszava kiadói jogát a Marquard Media svájci tulajdonosa szerezte meg. A cég most azt közölte:


Sem Jürg Marquardnak, sem a Marquard Media Hungarynak nincs köze a XXI. Century Investment Company céghez, és mi magunk (azaz a Marquard Media International) sem veszünk részt a Geo Media és a Népszava megvásárlásában.

Jürg Marquard Magyarországon a Playboyt és a Joyt is kiadó Marquard Media kizárólagos tulajdonosa.