Megkapta a 600 milliót a kisvasútra a Puskás Akadémia

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

A pályázatot a kormányfő által létrehozott alapítványra írták ki. A 600 millió EU-s pénzhez még nagyjából 250 milliót kell hozzátenniük.


Az Orbán Viktor által létrehozott, a labdarúgó akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány megkapta azt a 600 millió forintot, amelyből kisvasút épülhet Felcsútra – szúrta ki a hivatalos pályázati adatok közt a Hír24. A támogatás 70 százalékos, vagyis még nagyjából 250 millió forintot hozzá kell tenni. A keskeny nyomtávú kisvasút a Puskás Akadémia és az Alcsúti Arborétum közt 5,5 kilométeren közlekedik majd, márciustól októberig, állítólag turisztikai célokat szolgálva.

Puskás Akadémia elnöke Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc. A kisvasút tervét már 2013-ban bedobták a köztudatba, igaz, akkor még önerőből építették volna. Az Átlátszó idén márciusban írta meg, hogy megjelent az az EU-s pályázati felhívás, amelynek nyertese kisvasutat építtethet Felcsútra. A tenderre március 20-áig lehetett jelentkezni. A felhívás szövegéből ugyanakkor az már a kezdetektől tudható volt, hogy azon csak egy pályázat futhat be.