Megismerte a neten, milliókat adott neki

-

Egy férfi folyamatosan hazug indokokkal csalt ki közel 2,5 millió forintot egy nőtől.


A pár egy internetes társkereső oldalon találkozott 2014 márciusában, ahol a korábban már többször elítélt férfi álnéven mutatkozott be, azt állítva magáról, hogy ő egy 44 éves elvált ember, akinek külföldi kapcsolatai vannak - írja közleményében a Heves megyei ügyészség.

A férfi ezzel szimpátiát keltett maga iránt, melyet kihasználva telefonon, vagy elektronikus üzenetekben rendszeresen kölcsönöket kért a sértettől. Ezek okaként sürgős telefon-feltöltésre, gépjárművek javítási költségeire, külföldre történő utazásokra hivatkozott, de olyan történetekkel is előállt, melyek szerint azért van azonnal szüksége pénzre, mert a külföldi rendőrség megbüntette, illetve „elkapták” a határon és az ügyvédjét kell fizetnie.

A kapcsolatuk tartósságában reménykedő nő a kéréseknek minden esetben eleget tett, így 67 alkalommal, összesen több mint két és fél millió forintot utalt át a férfi számláira. Ezt persze minden alkalommal fel is vette, és – nem meglepő módon – nem fizette vissza a kölcsönt.

A történet érdekessége, hogy a kölcsönkérések több hónapos időszaka alatt a történet két szereplője egyszer sem találkozott személyesen.