Mégis életben van Jericho oroszlán, Cecil barátja

-

Ha csak Jericho sorsa miatt aggódtak, és a többi oroszlán nem érdekli önöket, most fellélegezhetnek.


Új híreket kaptak a Hwange-ban található kutatóállomásról a Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF) aktivistái. Ezek szerint a Jericho nevű oroszlánra szerelt jeladó gallér továbbra is sugároz, az állat életben van. A jelentések szerint Jericho magához vette a múlt héten Robert Palmer által megölt Cecil kölykeit is – írják a Facebookon.


A helyzet jobb, mint amit Cecil megölése után bárki remélt volna. Attól féltek, hogy a falka rangidős hímje elpusztítja a kölyköket. A természetvédők azt is megírták, hogy az újabb oroszlán haláláról szóló hírek azonban igazak voltak. Lehet, hogy nem Jerichót ölték meg a vadászok, de egyet biztosan lelőttek.


New Yorkban is megemlékeztek Cecilről


Jericho halálhírét egy másik természetvédő csoport, a Bhejane Alapítvány már korábban cáfolta. Ezt erősítette meg az NPR amerikai közszolgálati rádiónak dr. Andrew J. Loveridge, a hwange-i kutatási program egyik résztvevője is. A kutató azt is hozzátette, hogy Cecil és Jericho nem testvérek, hanem inkább egy terület megtartásában egymásnak segítő szövetségesek.


Valószínűleg Jericho az apja néhánynak Cecil kölykei közül, így érdeke a túlélésük – írta Dr David Mcdonald, a Wildcru természetvédő szervezet tagja augusztus elején.