Meghallgatná Trump fiát a hírszerzési bizottság

Fotó: Getty Images / Pool

-

Ifjabb Trump szerint az orosz ügyvédnőnek nem voltak információi.


Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága meghallgatná Donald Trump elnök idősebb fiát, mert a választási kampány idején egy orosz ügyvédnővel tárgyalt. Ifjabb Donald Trump jelezte: áll a tavalyi választási kampányba történt esetleges orosz beavatkozásokat vizsgáló kongresszusi bizottságok rendelkezésére.

A The New York Times írta meg, az elnök fia tavaly júniusban a New York-i Trump-toronyban találkozott Natalija Veszelnyickaja ügyvédnővel. A találkozót – amelyen jelen volt Paul Manafort, a Trump-kampány akkori menedzsere és Jared Kushner, az elnök veje is – az orosz ügyvéd kezdeményezte, jelezve, hogy terhelő dokumentumok vannak birtokában Hillary Clintonról, a demokraták elnökjelöltjéről.

Ifjabb Trump a találkozó tényét elismerte, de szerinte Veszelnyickajának nem voltak ilyen dokumentumai, de még információi sem.

Susan Collins, a szenátus hírszerzési bizottságának republikánus tagja és Mark Warner a bizottság demokrata párti tagja szerint is szükséges ifjabb Trump meghallgatása. Richard Burr, a bizottság vezetője még a héten dönt arról, hogy meghallgatják-e az elnök fiát.

A Fehér Ház helyettes szóvivője, Sarah Huckabee Sanders szerint a találkozón semmi helytelen nem történt, amúgy is rövid volt és nem volt folytatása.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a Kreml nem ismeri Veszelnyickaját.