Megerőszakoltak egy vöröskeresztest egy belgiumi menekültszálláson

-

Őrizetbe vettek egy tizenéves afgán menedékkérőt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt a helyi vöröskereszt meneni befogadó központjának pincéjében - erősítették meg pénteken a helyi hatóságok.


Az eset múlt szerdán történt. A nő annak a cégnek dolgozik, amely ételt szállít a létesítménynek. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap honlapjának tudósítása szerint a támadó követte a nőt a pincébe, majd megerőszakolta. Előtte állítólag szóban is sértegette.


A nő szexuális kényszerítés és nemi erőszak miatt tett feljelentést, a gyanúsított pedig elismerte, hogy ő támadta meg a nőt. A vöröskereszt szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte, hogy az elmúlt 25 évben nem történt hasonló incidens a segélyszervezet által fenntartott belgiumi befogadó központokban.

„Két héttel ezelőtt tartottunk egy kurzust arról, hogyan kell helyesen bánni a nőkkel, és a fiú jelen volt rajta" - mondta flamand vöröskereszt szóvivője, An Luiten, hangsúlyozva: ez az első súlyos incidens náluk a migrációs válság kezdete óta.