Másolt aláírások miatt tesz feljelentést a baloldal a VI. kerületben

-

A választási bizottság baloldali delegáltja 270 olyan ajánlást talált Terézvárosban, amiről gyanús, hogy átmásolták a fideszes ívről a szociáldemokratákéra. Korábbi hírek szerint állítólag több helyen is csináltak ilyet.


Közokirat-hamisítás, választás rendjének megsértése és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a baloldali ellenzék a főváros VI. kerületében - közölte Kiss Róbert, a baloldali pártok által támogatott polgármesterjelölt kedden.

Az Együtt-PM jelöltjeként nyilvántartásba vett politikus azt mondta, hogy az Együtt-PM, az MSZP és a DK által a terézvárosi választási bizottságba delegált Kékesi Tibor körülbelül 270 olyan, a Fidesz-KDNP-t, illetve a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját támogató aláírást talált, amelyeknél az adatok egyeznek, de az aláírások szerintük nem ugyanattól a személytől származnak.

A VI. kerületben hat polgármesterjelölt indul az október 12-i választáson: Kiss a baloldali pártok közös jelöltje; a Fidesz-KDNP jelöltje Hassay Zsófia jelenlegi polgármester; a jobbikos Tompáné Fazekas Gabriella; az LMP-s Heltai László; a liberális Orbán Gergely; és a Schmuck Andor féle Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja jelöltjeként Somodi Jánosné.

Korábban a Népszabadság arról írt, hogy a Fidesz törvénytelen eszközökkel segíti a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, hogy összegyűljön a főpolgármester-jelöltjük indulásához szükséges ötezer ajánlás. A lap informátora állította: több kerületbe is küldtek üres ajánlóíveket, és arra utasították a kormánypárt helyi szervezeteit, hogy azokra saját íveikről másolják át a Fideszt támogató polgárok személyes adatait.

Kiss keddi sajtótájékoztatója alatt néhány ellendemonstráló jelent meg a helyszínen, akik Kiss Róbert háta mögött többek között „Kiss úr! Mikor lép vissza?”, „Kiss úr! Mit keres az aktivisták között”, „Honnan jött, hova megy” és „Adjon zöld utat a tisztességnek!” feliratú táblákat tartottak fel. A sajtótájékoztató után az őket kérdező újságíróknak nem árulták el, hogy melyik szervezetet vagy pártot képviselik.