Mangót vágott az elnök fejéhez, cserébe kapott egy házat

Fotó: AFP / LEO RAMIREZ / AFP / LEO RAMIREZ

-


Egy házat kap az a nő, aki egy mangóval dobta meg Nicolás Maduro venezuelai elnököt – írja a Guardian. A nő a mangóra egy üzenetet firkált, hogy „Ha tud, hívjon fel”, a gyümölcsöt pedig akkor dobta a korábban buszvezetőként dolgozó politikus felé, amikor az éppen egy buszt vezetve hajtott a tömegben Araguában.

Az elnök munkatársai felhívták a nőt, és kiderült, hogy az a mangóval segítséget kért, amiért lakhatási gondjai támadtak. „Rémült volt. Nem hitte el, hogy ez igaz” – nyilatkozta az elnök a tévében, a gyümölccsel a kezében a telefonhívásról. Az elnök a Nagy Venezuelai Lakhatási Akcióterv részeként a nőnek is biztosít egy lakást, egyben megígérte, hogy megeszi a mangót.

Az ország internetezői persze nem állták meg poénkodás nélkül. „Ha mangóért lakást kapsz, tudod, mit kell tenned: megdobni egy ananásszal” – írta egy Maduro által gyűlölt honlap. „Mangóhiány lesz, álljunk sorba, dobáljuk meg Madurót, és kapjunk egy új házat” – viccelt valaki a Twitteren.

A sztorihoz az is hozzátartozik, hogy az elnöknek átadott petíciók egyáltalán nem ritkák Venezuelában, igaz, papírra szokás írni a kívánságokat, Maduro pedig előszeretettel ad át személyesen otthonokat az alacsony jövedelmű venezuelaiaknak.